Budaörsi Játékszín

Ismeritek a Budaörsi Játékszínt? Ez a pici, művelődési házhoz hasonlító színház Budaörs belvárosában található, a főút mellett. Van olyan szerencsém, hogy tőlünk negyed óra séta, de akinek esetleg autóba kell ülnie, az se habozzon, ha szeretne egy szórakoztató estét színházban tölteni.

Tavaly nyáron néztük meg a Szeretem a feleségem című darabot, aminek köszönhetően rászoktunk az idejárásra. Egyrészt, mert közel van (mondtam már?), másrészt mert mindig vidám és életszagú darabokat játszanak (értsd: ember legyen a talpán, aki nem ismer magára), harmadrészt inkább színház, mint mozi, főleg, ha moziárban van.

A Játékszín kiemelt előadói között szerepel Magyar Attila és Pikali Gerda is, akik mindkét, alábbi darabban is láthatók.

A Szeretem a feleségem történetének kirobbantója egy női magazinban található teszt, mely két pár életébe hoz változást. A férjek rájönnek ugyanis, hogy kevés az, ha feleségük csak a párnacsaták során aktív – kitalálják, hogy a négyes, az bizony édes. De vajon a feleségek is így gondolják-e?

gerda

szakcs_pikali_a

ngyen_az-_gyban

timk_magyar_b

A Tanulmány a nőkről három pár házaséletébe enged bepillantást, hiszen válook az mindig akad. „Mondják, hogy a férfi addig nincs készen, amíg nincs felesége; aztán, ha van, akkor már teljesen készen van.” Így a nők, megelégelve házasságukat, képzelt vagy valós indokokkal indulnak ügyvédet keresni, majd megtalálják dr. Képes Verát – a lelkes ügyvédnő azonban nem biztos, hogy jó választás. „Isten megteremtette a világot, majd megpihent. Aztán megteremtette a férfit és megpihent. Majd megteremtette a nőt – na, azóta sem ő, sem mi nem pihenünk” – mondja Magyar Attila a darabban. Az igazi kalamajka azonban csak akkor kezdődik, amikor a férjek komolyan veszik feleségeik válási szándékait… Az író pedig megszállottan keresi a választ: milyen is az igazi nő?

timk_laurinyecz_vndor

jegercsik_szakcs_hda

jegercsik_timk

pilkali_szakcs

Ajánlom mindkét darabot a felhőtlen szórakozás jegyében.

A képek a budaorsijatekszin.hu oldalról származnak.