Programajáló: Étterem Hét márciusban

A kuponos oldalak ajánlatait és ehhez hasonló akciókat általában tisztes távolból szoktam figyelni, már csak azon okból is, hogy ritkán vagyok meggyőződve arról, hogy ez tényleg jó. Mármint mindenkinek. A vásárló ugyanazt a szolgáltatást várja töredékáron, mint amit egyébként nyújt az adott hely, a szolgáltatónak – és leginkább az alkalmazottainak – meg olykor már tele van a kis csizmája az olcsójánosokkal, akik mindent szóvá tesznek, gasztrosznoboskodnak és még jattot sem adnak. Tisztelet a kivételnek, persze.

Szóval a fejemben él egy kép, miszerint jól át fognak verni az ár vagy a szolgáltatás minősége tekintetében, és csoda számba megy, ha mégis minden klappol.

A szolgáltatók persze egy idő után önként hajtják igába a fejüket, mert egész egyszerűen nem lehet lépést tartani a konkurenciával, ha az ember fia olykor népszerűsítené a szolgáltatásait – hiszen ez most a legelterjedtebb módszer. A másik oldalon meg ott vagyunk mi, szegény fogyasztók, akik élményhajkurászás címszóval szintén beállunk a sorba, mert vannak olyan akciók, amiknek tényleg nem lehet ellenállni. Nem is kell, azt hiszem.

Kolléganőm boldogan újságolta a nővérének a múltkor, hogy kibírt EGY EGÉSZ napot kávé nélkül. Vállba veregetés helyett viszont csak egy “Te hülye vagy” járt, “miért kéne megvonni magunktól a jó dolgokat?” kérdéssel fűszerezve. Igaza volt, na.

Ennek okán ajánlom figyelmetekbe az Étterem Hetet március 17. és 23. között. Ezen idő alatt menő éttermekben kapsz háromfogásos menüt fix 3300 Ft-os áron, egy kellemes estéhez ez szuper alap, azoknak meg, akik amúgy is szeretnek új helyeket kipróbálni, maga a Kánaán.

Érdemes időben kapcsolni, mert a szemfülesek hamar lefoglalják az “emberibb” időpontokat, és maradnak a hétköznap ebédidők, ami nehezen kivitelezhető, ha fix munkahelyen robotol valaki. Még időben vagyunk, úgyhogy tessék gyorsan egyeztetni anyuval, apuval, haverokkal, és online foglalni. A rendszer egyébként meglepően olajozottan és egyszerűen működik: a honlapon kiválasztod az éttermet, megnézed, mi a menü, ha tetszik, online kiválasztod az időpontot és már le is foglaltad. Nem kell telefonálgatással bajlódni, és azon rágódni, hogy biztos nem felejtették-e beírni a nagy könyvbe a foglalást. És még munkaidőben is foglalhatsz anélkül, hogy észrevenné a főnök…de ssss, ez titok!

Három éttermet különösen ajánlok, őket régóta jól ismerem, és gyakorlatilag a nyakamat ráteszem, hogy a lelküket ki fogják tenni azért, hogy mindenki elégedett legyen, és lehetőleg máskor is visszatérjen hozzájuk.

A Manna Lounge

Az Alagút tetején található fedett teraszos étterem modern és fiatalos miliőben várja a magas minőségű ételeket fogyasztani vágyókat. Extra kedves kiszolgálás, kellemes zene és isteni falatok.

Menü és foglalás itt.

cd1d0ddd1e7d4e46b39524f8fd12dff6

677319c14dd33f97e95afecc231b742f

61fd5c16252315c7283f8d70fd118e93

6e36355fbb60a5362aa01ff97b2a2fb8

Az InterContinental Hotel Corso Étterme

Önmagában az elég meggyőző tény, hogy ez egy ötcsillagos szálloda étterme. Ha hozzáteszem, hogy ráadásul kilátással a Várra úgy, hogy közben elképesztő nouvelle cuisine ételeket szolgálnak fel, akkor…itt vagytok még? Vagy már a foglalásra kattintottatok?

Menü és foglalás itt.

BUDHB_38503350_BUDHB_1325633909_6392796794

main

InterContinental Frankfurt - 2. Februar 2008

A Kakas Étterem

Kertvárosi környezetben található családias étterem, isteni magyaros fogásokkal a Bodó családtól. Kedvesek, lelkesek, tisztességesek, profik. Olyan jól főznek, hogy még a szakácskönyvüket is megvettem. Komolyan. Ha itt esztek, ti is meg fogjátok. Nem lehet ellenállni.

Menü és foglalás itt.

3121

eloetel1

vad1

Bővebb infót és a többi éttermet ezen az oldalon találjátok.

A képek a Manna Lounge, a Corso és a Kakas étterem honlapjáról származnak – az oldalakon találtok bővebb infót a helyekről is.

Szerintem ne maradjatok le.

Én nem fogok.