Színes esküvői cipők

Mint az ártatlanság és szűziesség színe a fehér vonult be a köztudatba esküvői színként, bár ez nem mindig volt ilyen egyértelmű. A nyugati kultúrában évszázadokon át az arák gyakorlatilag bármilyen színben oltár elé állhattak, sőt, I. Mária skót királynő kifejezetten botrányos viselkedést tanúsított, amikor II. Ferenc francia királlyal 1558-ban tartott esküvőjén úgymond úri passzióból – csak azért, mert a fehér volt a kedvenc színe – fehérben házasodott. Ugyanis a fehér akkoriban a gyász színe volt.

Egyes források szerint az 1840-es évekre tehető, konkrétabban Viktória királynő menyegzőjének köszönhető a fehér menyasszonyi ruha elterjedése. Ő viselt olyan ruhát, ami széles körben is khm…mai nyelven szólva: trendet teremtett. Aztán persze Chanel is kivette a részét a menyasszonyi ruha történelemből: ő alkotta meg a rövid, az akkori divatnak megfelelő puritán menyasszonyi ruhát.

Na de ne kalandozzunk el, elvégre ez a poszt a színes cipőkről szól. Fenti soraimmal arra szerettem volna felhívni a figyelmeteket, hogy korántsem egyértelmű a fehér uralma. És bár azt én is nehezen képzeltem volna el, hogy ne fehérben mondjam ki a boldogító igent, de nagy volt a dilemma, hogy legalább a cipő legyen-e színes. Bohém, modern esküvőkhöz nagyon nem is tudok mást elképzelni. Szóval le a klisékkel Hölgyeim, nézzük mi a helyzet színes cipő fronton.

image_8816991024650

Elcsépeltnek tűnhet, de az sem utolsó szempont, hogy színes cipő választásával nem korlátozzuk magunkat tematikus üzletek kínálatára, hiszen gyakorlatilag bármilyen cipőboltból választhatunk. Szerintem a fenti ötlet is bájos, hogy a koszorúslányoknak legyen más-más cipője hozzáillő csokorral.

De lehet az ara cipője mondjuk narancs:

il_fullxfull_369101902_t1mii

30

Vagy zöld:

BethJoe813final

wedding-shoes31

Esetleg pink:

Jose-Villa-magenta

carnival-shoes

Vagy mondjuk kék:

img_0649

598693_250509885054734_1269257983_n

Netán piros:

smog-shoppe-wedding-20

Red-Designer-Bridal-Shoes_3-580x383

Ne féljünk az újtól, a merésztől, hiszen egy egészen egyszerű ruhát is tökéletesen egyedivé lehet tenni egy színes cipővel. Hajrá Hölgyeim!

A képek forrása a képre kattintással nyílik.