Házi amarettini

Avagy hogyan vezessük meg könnyen a környezetünket.

Már a „házi” szónál felcsillan sokak szeme, hiszen a Nagyi süteményeit és a „boldog békeidőket” juttatja eszünkbe. Csinos kis csomagként az amarettini végképp tuti találat, és legfeljebb csak csínynek nevezném, hogy a családtagok, barátok egytől-egyig azt gondolják, hogy valami ördöngösséget fogyaszthatnak. Pedig az amarettinit elkészíteni pofonegyszerű. Csak egy kis türelem kell hozzá.

És az alábbiak (50 darabhoz):

4 tojás

300 g porcukor

25 g liszt

300 g őrölt mandula

mandula aroma

cukor

Új kép (29)

A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük keményre. Fokozatosan (!!!!) keverjünk hozzá 100 g porcukrot, amíg nagyon szép, sima, egyenletes habot nem kapunk. A sütőt melegítsük elő 180C-ra. A lisztet keverjük össze a maradék porcukorral és a mandulával, ezután óvatosan keverjük össze a tojáshabbal. Fontos, hogy ne őrült búgócsiga módjára keverjük, mert akkor összeesik a hab. Tegyünk hozzá pár csepp mandula aromát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és teáskanállal tegyünk kis halmokat a tepsibe – inkább picit nagyobbacskákat, mert úgy lesz finom puha a belseje. Mondjuk ekkorákat:

Új kép (31)

Szórjuk meg a tetejét egy kis cukorral és süssük kb. 20 percig. Kész is! Így néz ki:

Új kép (30)

A sütik kb. két hétig eltarthatók, de még soha nem maradtak meg addig.