Gombóc Artúr csokitortája

Mit is szeret Gombóc Artúr?

A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét¸ a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”

gombocartHát, ez a torta valószínűleg neki is a kedvére lenne.

 

Kell hozzá:

30 dkg étcsoki (a Tibi jó!)

30 dkg vaj

6 tojás

25 dkg porcukor

12 dkg liszt

 

A csokit kis darabokra törjük és gőz fölött, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. Amikor az egész egy nagy csokikrém, hozzáadjuk a vajat és az egészet egynemű masszává olvasztjuk.

A tojásokat, a cukrot és egy csipet sót robotgéppel összekeverünk, majd apránként hozzáadjuk a lisztet.

Egy új tálba öntjük a tojásos-cukros-lisztes keveréket és szép komótosan, megint csak folyamatos keverés mellett, beleöntjük a csokikrémet.

A sütőt 200C-ra melegítjük, a masszát pedig elterítjük egy kapcsos tortaformában. Kb. 25-30 percig kell sütni. Amikor kivesszük a sütőből várjuk meg, amíg teljesen kihűl, csak utána vegyük ki a formából. Eperfagyival a tuti.

1

 

Egy kis aláfestő zene:

Új kép (22)

 

A kép forrása a képre kattintással nyílik.