Teázó az erdő mélyén

A sajkodi öbölben van egy hely, ami amolyan boldog békeidőket idéző fehér holló. A Teázó az erdő mélyén évek óta csendes nyugalomban várja az arra tévedőket, hogy aztán minden földi jóval útjukra bocsássa őket. A hely valóban az erdő mélyén van, amikor megtaláltuk az ösvényt, ami úgy tűnik, sehova, legfeljebb a világ végére vezet, na, akkor vagyunk jó helyen.

P1030221

P1030223

És amikor épp feladni készül a megfáradt vándor, látni meg a táblát, hogy már csak 90 m.

P1030220

A teázót egy lelkes családanya hívta életre, aki anno a család férfitagjainak hitetlenkedő hozzáállása ellenére kezdett teákkal foglalkozni, mára pedig tökélyre fejlesztette tudását. Lelkesedése és a vadregényes házikó iránti szeretete végül fiára is átragadt, aki hogy minél inkább hozzájárulhasson a sikerekhez, cukrásznak állt és különféle házi süteményekkel boldogítja a nagyérdeműt.

P1030233

P1030232

A háziasság a kulcsszó az egész teázó tekintetében, így aki holmi nouvelle cuisinie fúziós mikro ebédre vágyik, ne ide induljon. Finom teák, limonádék, főzelékek és klasszikus házi sütemények viszont akadnak, amiért érdemes megtenni az idevezető utat, és természetesen a Tihanyra annyira jellemző levendulában sincsen hiány.

Új kép (34)

Új kép (35)

Új kép (36)

Új kép (37)

nyar-002

018

Kívánom  nekik, hogy sokan, de ne túl sokan látogassák a helyet, hogy az még soká megőrizhesse báját, családias hangulatát és ritka békéjét.

Nyitvatartás:

Szombat-vasárnap 10.00-18.00

teazo.horgaszat-tihany-sajkod.hu

A képek részben saját készítésűek, részben a Teázó az erdő mélyén honlapjáról származnak.