Gombás melegszendvics á la Férj

A gombás melegszendvics az első ételek között volt, amit a Férjem készített nekem. Hát igen, akkoriban még intenzíven forgatta a fakanalat…azóta sajnos rájött, hogy kényelmesebb rám bízni a sütés-főzést.

Ez a szendvics viszont töretlenül a kedvenceink közé tartozik, mintha egy szelet erdőbe harapna az ember.

Kell hozzá két főre:

250 g gomba

egy nagyobb fej hagyma

friss petrezselyem

kenyér

só, bors

annyi reszelt sajt, amennyit nem szégyellsz

A hagymát pucoljuk, aprítjuk, a  gombát szintén pucoljuk, de ezt nagyobb darabokra vágjuk (nem szeletekre!).

Serpenyőben olajat forrósítunk, üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Meg kell várni, amíg a gomba vizet enged, és az elfő, nem sokkal utána sózzuk-borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük, majd kenyérre halmozzuk és megszórjuk reszelt sajttal.

P1020023 másolata

Új kép (22)