Nagymamáim receptjei

Konyhatündérek. Varázspálca helyett fakanállal, akik seperc alatt, mosolyogva terülj-terülj asztalkámat varázsolnak.

Családom női tagjai – minden túlzás nélkül – igazi házi mesterszakácsok, így hogy nehogy lemaradjak, fel kell kössem a csipkés bugyit és nem tárolhatom az évszaknak nem megfelelő ruhákat a sütőben.

Az ünnepek rendszerint hatalmas eszem-iszomokat jelentenek, de egy szürke hétköznap is a szerető odafigyelésnek és a pontos előkészítésnek köszönhetően rendre ünneppé válik. A legfontosabb az egészben talán az, hogy mindannyian emlékeket főznek. Tudok a töltött káposzta ízétől, a sült hús illatáig, a palacsinta selymes állagán keresztül minden ételhez emléket kötni – és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül a családban.

Mindezek miatt pedig úgy döntöttem, hogy az idén több szakaszban elkészítem Nagymamáim receptjeit. Mindet. Egytől-egyig.

A receptjeim között most 32 található, de várhatóan az év folyamán fogok még találni, vagy a család többi tagjától recepteket kapni, így ez ennél szinte biztosan több lesz.

Nem remélem, hogy a lábnyomukba érhetek, de azt talán igen, hogy megidézek egy-két emléket és egy lépéssel közelebb kerülök ahhoz, hogy magabiztosan alkalmazzam ezeket a recepteket a jövőben bármikor.

És azt is, hogy velem tartotok. Szerintem jó móka lesz.

large