Házhoz jön a bevásárlás?

Történt nem olyan régen, hogy két jól megrakott szatyorral tartottam hazafelé egy amolyan mezei, “veszek pár dolgot” bevásárlásból (értsd: nem nagy bevásárlás). Nem olyan nagy ügy, gondolhatnánk, elvégre a kocsi elviszi…de hát egyszer be kell pakolni a bevásárlókocsiba, aztán a szalagra, aztán a bevásárlókocsiba, majd a kocsiba, aztán ki a kocsiból. Szóval lássuk be, elég sokszor át kell mozgatni a vásárolt árut (és hát ugye, nem szólok semmit, legalább nem gyalog kell cipelni.)

Tehát ott tartottam, hogy vittem a két szatyrot, amikről a lépcsőn felfelé tartva bizony megállapítottam, hogy ez dög nehéz. A nyakamat rá, hogy még a karjaim is nyúltak pár centit az akciónak hála. Csak motoszkált a kis ördög, úgyhogy a két szatyrot azon melegében rá is tettem a mérlegre. Miután magamhoz tértem az első állkeresős döbbenetből, megállapítottam, hogy 17 kg-ot (!!) cipelni valóban nem olyan normális dolog.

Ezen felbuzdulva, úgy döntöttem, elég a neverending cipekedésből. Ti is ismeritek a karácsonyfa-érzést, ugye? Amikor öt cekkert cipelve, a folyosón az orroddal nyomod fel a villanyt, és bűvészmutatványba beillő ügyességgel a farzsebedből kotorod elő a lakáskulcsot, és ha ez nem elég, tuti pont akkor fut be valamilyen várva várt melóügyi hívás, amit muszáj felvenni, de igyekezetedben, hogy időben felvedd, a gravitáció szembeszegül. És vagy a telefont ejted le vagy a méregdrága bio tojásokat.

Szóval tele lett a kis csizmám az ilyen történetekkel és úgy gondoltam, adok egy esélyt a Tesco házhozszállítási szolgáltatásának.

Ha már lúd, legyen kövér, így hát egy nagy bevásárlás szintjére tettem a mércét: rendeltem a karton tejtől kezdve, mosószeren át sok kiló krumplikat és persze nem hagytam ki az apróbb dolgokat sem, mint a másnapra szánt reggeli péksüteményt és a töménytelen mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, amit képesek vagyunk eltüntetni.

Rövid regisztrációt követően egy pofonegyszerűen kezelhető honlappal találja magát szembe az ember, ahol ételtípusonként lehet a kosárba pakolni a termékeket.

Új kép (26) másolata

A kiszállítás módját egy külön kezelőfelületen lehet kiválasztani: házhoz szállítás, vagy átvételi ponton történő átvétel. A házhoz szállítás előnye, hogy egyáltalán semmit nem kell cipelni, hátránya, hogy a megadott két órában fixen otthon kell lenni – hektikus időbeosztásúaknak, notórius későknek ez nem nyerő.

Új kép (27)

Mindkét típusnál sávosan lehet időpontot választani, kiszállításnál az ár 600 és 1 200 Ft között változik, átvételi pontnál fixen 450 Forintba kerül a szolgáltatás.

Egyik tutibb megoldás, mint a másik, én mondom nektek: mindkettőt próbáltam.

A kiszállításnál a kocsi halál pontosan érkezett, pedig őszintén számítottam az amolyan magyaros szaki érkezésre, amikor 8 és 12 között várod mondjuk a kéményseprőt, aki fél négyre oda is ér, majd még felháborodik, hogy összevont szemöldökkel és kellően paprikás állapotban talál rád a lakásban.

140015

A srác (vagy ezt hogy lenne illő mondani? de tényleg srác volt, saccperkábé húsz éves) nagyon kedvesen és villámgyorsan egy kis kocsin felhozott mindent a lakásba, majd készségesen megkérdezte, hogy mit, hova pakoljon. Jól látod: megkérdezte, hogy mit, melyik szekrénybe pakoljon be.

Fizetni csak kártyával lehet, és ha mondjuk nem volt pontosan olyan márkájú termék, amit rendeltél, akkor hoznak helyette mást, amit ott eldönthetsz, hogy kéred-e vagy sem.

Az átvételi ponton gyakorlatilag majdnem minden ugyanezen séma szerint történik, azt leszámítva, hogy neked kell hazaszállítani a rakományt.

Tulajdonképpen az egész egy szuper jól kivitelezett találmány, mert:

….sokkal rövidebb idő alatt és kényelmesen letudható a bevásárlás, hiszen a neten keresztül vásárolsz, így nem kell róni a kilométereket az áruházak polcai között

…olcsóbb, mintha az áruházban vásárolnál, mert “élőben” óhatatlanul elcsábul mindenki, hogy még vegyen ezt-azt (vagy ilyet csak én szoktam?)

…nem kapsz sérvet az állandó málházástól

…és állítólag a legfrissebb árut hozzák ki, hiszen értelemszerűen nem a vásárlótérből szedik össze a bevásárlólistádon lévő tételeket, hanem a még raktáron lévőkből – nem tudom, hogy igazi-e így a sztori, de az biztos, hogy mind gyümölcsből, mind húsból a legszebb, legfrissebb árut hozták ki

…vagyis marad idő fontosabb dolgokra, mint a bevásárlással járó hercehurca. Fizetnél mondjuk 800 Ft-ot, hogy a pároddal nyugalomban tölthess 1-2 órát? Mert én tuti igen.

Nálunk mostantól biztos, hogy házhoz jön a bevásárlás.

Ajánlom nektek is.

A kép forrás a képre kattintással nyílik.