Virággömb asztaldísz

Már egy egyszerű asztaldísz is hangulatosabbá tesz egy-egy eseményt – nem kell ugye ellenpéldának hozzam, hogy milyen sivárok lennének az esküvők, ha sehol nem lenne egy virág sem.

Ennek a dísznek az elkészítéséhez nem kell profi virágkötőnek lennünk, de még csak különösebben speciális hely sem kell, ahol az alapanyagokat beszerezhetjük. Ráadásul mókásan hasonlít a selyempapír pomponokhoz, lehet őket kombinálni is akár.

Mire lesz szükségünk?

Egy gyertyatartóra (én nagy méretű mécsestartót választottam);

egy gömb alapra, ami jó ha oázis szivacs (ami tartja a nedvességet), de azt nem olyan könnyű beszerezni, úgyhogy én most hungarocell gömbbel próbáltam;

sok szál virágra, ami lehet szegfű, rózsa, vagy bármi, ami eszedbe jut.

DSC_0004

A virág szárát kb. 3-4 cm rövidre vágjuk, majd határozott mozdulattal beleszúrjuk a gömbbe úgy, hogy megfelelő távolságra legyenek egymástól, vagyis fedjék a gömböt, de semmiképpen ne egymást.

Ezt követően a gömböt egyszerűen csak “ráültetjük” a gyertyatartóra és meg is van a romantikus asztalközép:

DSC_0064

(Kíváncsi voltam, hogy a hungarocell gömbben mennyi ideig bírják a virágok…másfél nap volt a “szavatossági idejük”, így egy esti gyertyafényes vacsorához tökéletes kiegészítő lehet. Tehát ha nem találtál oázis alapot, ne keseredj el, hungarocell is megteszi, ugyan nem olyan tartós, mint az oázis, de egy estére megfelelő.)

Új kép1