Selyempapír pompon

Hittem is, meg nem is, amikor az interneten lépten-nyomon belebotlottam az új dekorációs trendbe – miszerint selyempapírral dekoráljuk a lakást -, hogy könnyen elkészíthető SK ez a papírcsoda.

Kezdve azzal az apró problémával, hogy fogalmam sem volt, hol lehet selyempapírt szerezni, különösen nem ipari mennyiségben.

Aztán hogyhogy nem, az IKEA vadonatúj papírrészlegén rám kacsintott a polcról csíkos és pöttyös mivoltában a rózsaszín papírcsomag. 695 Ft-ért.

Ilyen egyértelmű felhívásra (vagy kihívásra?) persze nem tudtam nemet mondani, így sebtében a bevásárlószatyorba került a pakk, majd egy tévénézős “ma fittyet hányunk az értelmes időtöltésre” estén úgy döntöttem, adok egy esélyt magamnak.

Némi türelem árán ez lett belőle:

P1010977

Szerintem egészen jól festenek, figyelembe véve rutintalanságomat és a tényt, hogy a fejemben a fáradtságtól kószán bóklászó megmaradt agysejtjeimet teljesen lekötötte a dilemma, hogy vajon mennyi papírt használjak egy-egy pompon készítéséhez? Így történt, hogy különböző méretek és különböző sűrűségű pomponok születtek.

Ha jól megnézitek, látható, hogy mindegyik más-más mennyiségű papírból készült:

P1010980

A legkisebb négyszeres, a középső dupla, a legnagyobb pedig szimpla papírmennyiségből készült.

És hogy ez pontosan mit jelent? Hát hogy hányfelé hajtogattam egy-egy ív papírt, ami a csomagban volt.

A legjobb az egészben, azon kívül, hogy szemtelenül olcsó, mégis nagyon látványos dekorációról van szó, hogy a pomponokat lehet csak simán asztalra rakni, vagy akár függesztve fel is lehet lógatni bárhová. Játszhatunk a színekkel és a méretekkel, a mennyiségről nem is beszélve. Lehet akár keresztelő, esküvő vagy szülinap dekorja is nagyobb mennyiségben – mondjuk ahhoz már egy kisebb társaság kell, hogy elkészüljön, mert különben éjt nappallá téve hajtogathatunk. De  jó buli lehet már maga a készítése is, elvégre régen az asszonyok a kukorica hántolást is jókedvűen eltöltött pletykálkodásra szánták.

Így készítsd:

A képek saját készítésűek.